Rólam

Király Zsuzsanna kineziológus vagyok.

Pár szót szeretnék elmondani az életemről, ami segithet eldönteni a kedves olvasónak, hogy vajon én lennék-e az a terapeuta, mentor, facilitátor, lelki segitő vagy egyszerűen egy empátiával hallgató személy, akit alkalmasnak érez arra, hogy rábízza az életét pillanatnyilag támogató személyként .

Ha pontosabban fogalmazok, akkor egy időre átengedi a lelkének, a személyiségének egy részét az én vizsgálódásomnak, mindannak a tudásnak a birtokában,amire az elmúlt 28 évben szert tettem.

Annyit előrebocsájtanék, hogy gyerekkoromtól nagyon érdekelt a gyógyítás, a másoknak segítés tehát kisgyerekként mindig orvos-beteg játékot játszottam a barátaimmal , testvéremmel. Ami miatt nem az orvosi pályát választottam , annak oka a családi körülmények nehézségei. Nagymamám, pszichiátrián főnővérként dolgozott és gyakran vitt be engem oda kislányként, amikor ügyeletesként dolgozott egy olyan pszichiátriai felnőtt gondozási intézményben, ahol bentlakásos paciensek éltek és a betegségük miatt felügyeletet igényeltek, de a kórház gazdaságában könnyebb, napi munkákat végezhettek. Sokszor beszélgettem velük és nagyon sajnáltam őket, hogy szomorúak és hogy nem mehetnek haza. Talán ez motivált, hogy később mindig szívesen hallgattam másokat és mindig az érdekelt, hogy hogyan érhetném el, hogy segítsek rajtuk. A mások segítése, amióta csak az eszemet tudom mindig motivált. /Most már azt is tudom,hogy nem lehet és nem is szabad mindenkit megmenteni - de hozzásegíteni, hogy megtalálja a saját erőforrásait – ahhoz igen. A megmentés és az együttérzéssel hallgatás , támogatás nem ugyanaz a fogalom. Később a továbbtanulásban az motivált, hogy minél előbb a saját lábamra állhassak, emiatt korán elkezdtem dolgozni és munka mellett folytattam a tanulmányaimat. A rendes hivatalos munkámban könyvelő, statisztikus, tervező és mérlegképes könyvelői végzettségeket szereztem. Hamarosan rájöttem,hogy nekem ez a terület nem illik a személyiségemhez. Nem kedveltem a számokat. Majd elkezdtem különféle természetgyógyászati módszereket tanulni, valamint alkalmazni saját magamon. Ebben az motivált, hogy különféle tüneteket kezdtem magamon tapasztalni, folyton beteg voltam és meg szerettem volna érteni az okát, de mivel nem igazán találtam meg, kerestem.

A természetgyógyászati tanulmányaim eredményeként az első sikerélményem a legnagyobb fiam asztmájának a meggyógyítása volt. Őt akkor még reform életmóddal, táplálkozással és reflexológiával kezeltem. Rövid időn belül elmúlt az asztmája /kb másfél hónap alatt/ és azóta sem tért vissza.

Most már azt is tudom,hogy nagyon szorongó anya voltam és ennek is köze volt a fiam problémáihoz. Először reflexológiát tanultam , amiből vizsgát is tettem és reflexológusként dolgoztam pár évet ,majd a 3. gyermekem születése előtt elvégeztem a Galgapharm életmódtanácsadó képzést, ami egy éves képzés volt l99l-ben /akkor ez volt a legkomolyabb természetgyógyászati képzés/ Ezt követően pár évig otthon neveltem a gyerekeimet, majd később tovább folytattam a tanulást. Azt hiszem,hogy most felsorolásként leirnám, hogy miket tanultam:

 • Reflexológia tanfolyam és vizsga Dr Oláh Andor, Dr Bánszky Judit, Dr Török Szilveszter
 • Galgapharm Komplex Természetgyógyász tanfolyam l éves, vizsgával Természetgyógyászati életmódtanácsadó végzettség /Dr Török Szilveszter, Dr Babulka Péter.../
 • /ultra szeminárium stb./
 • Reiki 1. Reiki 2. tradicionális ágon Szabó Erzsébet reiki mesternél, ő avatott Reiki Mesterré
 • Pszihotronika 1-2. /Csontos Vilmosnál/
 • agykontroll alaptanfolyam és továbbképzései Egészségügyi alapismeretek ETI-ben vizsgával
 • Természetgyógyászati módul ETI- vizsgával
 • Kineziológia One Brain módszer 1-10. és különféle továbbképzések /Gordon Stokes, Daniel Witheshide, /
 • Stressz Release Farkas Erzsébetnél, Touch Four Healt mind a négy alaptanfolyama /Farkas Erzsébet oktatónál/
 • Klinghard féle pszihokineziológia /Monika Obendorfer/
 • Transzgenerációs epigenetikus kineziológia 1. /Kiss Timea/
 • Integrativ módszerspecifikus felnőttképzés /KIP, NLP / /200 óra plusz 5 év sup.visió/ /Dr Daubner Béla, Dr Biró Gyula/
 • Kognitiv pszihoterápiás képzés /fél év plusz sup.visió/ /Dr Daubner Béla/
 • Gyermek integrativ módszerspecifikus képzés /400 órás sup.visióval/ Dr Szamosi Éva pszihoterapeuta/
 • Pszichopatológia képzés .. Ezeket a képzéseket az Integrativ Pszichoterápias Egyesületnél végeztem.
 • Germán medicinás képzés 2 napos
 • Fitoterápia tanfolyam Melissa Intézetben

Később l998-ban kineziológia szakvizsgát tettem és azóta is magánpraxisban dolgozom. Egy idő után hiányoltam a kliensekkel való munka során a mélyebb pszihológiai ismereteket. Ekkor kezdtem el az Integrativ Pszihoterápiás Egyesületnél a módszerspecifikus integrativ képzést, amit el is végeztem, supervisióval együtt és hosszu évekig tanultam Dr Daubner Bélától és Dr Biró Gyulától a pszihológia különféle módszereit. Később Pécsett elvégeztem a Gyermek integrativ módszerspecifikus képzést Dr Szamosi Éva és más orvosok előadásában, szintén supervisióval zárva a képzést. /4oo óra képzés, l,5 évig /. NLP – képzést is végeztem Dr Biró Gyula oktatásában. Ezekben a képzésekben nagyon sokat tanultam a beteg és az egészséges emberek pszichéjéről, amit a kineziológiai munkámban nagyon jól tudok alkalmazni. A klienseimet tisztelem és elfogadom. Azt hiszem, hogy 28 év segítői, gyógyítói munkám során sem érzem,hogy elfásultam vagy kiégtem volna. Szeretem a munkámat, hivatásomnak tekintem. Talán azért, mert szeretem az embereket, jólesik amikor rövidebb vagy esetenként hosszabb idő után látom,hogy a hozzám járó , szenvedő emberek, gyerekek jobban érzik magukat, megszűnnek a problémáik, vidámak és boldogok lesznek. A kineziológia nem helyettesíti az orvost ,de a kettő együtt nagyon jó hatásfokkal tud segiteni a különféle lelki problémákon.

Rólam

Király Zsuzsanna
Király Zsuzsanna

Szeretettel várom mindazokat a leendő klienseimet, akik elakadtak az életük egy szakaszában és segítségre, útmutatásra, támogatásra van szükségük, stresszesek, boldogtalanok és változást szeretnének.

Elérhetőség

Király Zsuzsanna
kineziológus
Email: info@kiralyzsuzsanna.hu
Telefon: 06 30 644 8553
Cím: 74oo Kaposvár, Tallián Gyula u. 4.

Bejelentkezés

Telefonon, a 06 30 644 8553 számon
Ha kérdése van üzenhet nekem az alábbi gombra kattintva:

Üzenetküldés